Zeven zotgevallen

Credits foto Maaike Debels

Verwarm je aan deze winterse voorleesverhaaltjes van Bieke Vanlaeken. Grinnik, glimlach en geniet. We geven je maar liefst Zeven redenen om deze Zeven Zotgevallen te gaan lezen.

1. Een voorlees-must!

De korte verhaaltjes op rijm vragen gewoon om voorgelezen te worden. Het vloeiende ritme, de opbouw, het vaste patroon en de originele rijmpjes doen helemaal niets af aan de vaart en inhoud van deze winterverhalen.

2. Duik de winter in

7 verhalen die je meteen in een winterse sfeer brengen. Soms met een lach, soms met een traan. De onderwerpen zijn heel divers en verrassend, je dompelt je onder in het koudste seizoen van het jaar op heel wat verschillende manieren.

3. Ontmoet bijzondere personages

Laat de trieste ballade van twee verliefde kerstballen je verrassen. Ontdek het koudste land ooit waar Jack bevroren mensen gaat ontdooien. Trek naar een bejaardentehuis voor sleeën op rust (ja, dat bestaat!). Glijd mee met de pantoffels Pippa en Paula, bespeur waarom rendier Remus zo verdrietig is en besef dat een sneeuwman ook wel eens een sneeuwvrouw kan zijn! Duik met Maurice de eerste sneeuw van het jaar in.

4. Lach. Luidop of stiekem!

Bieke Vanlaeken is een creatieve duizendpoot. Ze acteert, regisseert, zingt en schrijft. Maar haar grootste talent is de humor waarmee ze haar verhalen doordrenkt. Soms wat absurd, af en toe hilarisch, maar altijd vrolijk. Deze verhalen geven je happy vibes.


5. Kleurt je dag.

De illustraties van Kim Braekevelt ondersteunen de verhalen perfect. Kleurig en vol humor. Ze weet zelfs een slee en een setje pantoffels leuke karaktertrekjes mee te geven. Persoonlijk vond ik de cover knap: blauw, mysterieus en uitnodigend.


6. Alleen of samen lezen. Jij kiest.

Het leuke aan dit boek is het feit dat al iets gevorderde lezertjes vanaf 9 jaar er zelf mee aan de slag kunnen. De korte zinnen helpen hen op weg. En voor de jongere lezers, lees je gewoon gezellig luidop voor.


7. Zeven avonden lang voorleesplezier

Een ganse week lang kruipen jij en je kleintje gezellig samen onder de warme dekens en geniet je van dit zalig voorlees-verwenmomentje.

Zeven Zotgevallen (Auteur: Bieke Vanlaeken – Illustrator: Kim Braekevelt – Phoenix books – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: