Op avontuur met Pettson en Findus

Vijf keer pret met de Zweedse prentenboekenfiguren Pettson en Findus. Illustrator Sven Nordqvist viert namelijk zijn 75ste verjaardag met een prachtige verzamelbundel met maar liefst 5 van hun populairste prentenboeken bijeen.

Op avontuur met Pettson en Findus bevat niet alleen deze vijf bekende verhalen: Toen Findus klein wasKen jij Pettson en Findus?VossenjachtSnoeshaanPettson gaat kamperen. Je leert het bekende Zweedse boekenduo Pettson en Findus heel wat beter kennen. Was Pettson altijd al alleen op de boerderij? Wat is zijn meest bijzondere uitvinding? En wat zijn zijn hobby’s naast vissen op het meertje? Kan Findus echt met mukkels (die gekke wezentjes die overal opduiken) praten? Hoe vaak viert Findus zijn verjaardag per jaar? En waar is hij bang voor?

Daarnaast ontdek je het recept voor pannenkoekentaart, leer je geurmemory voor kippen maken en knutsel je een nestkastje of weerstation. Achteraan in het boek staan een aantal unieke schetsen van Sven Nordqvist en zie je hoe die een weg afleggen tot ze een volledig afgewerkte tekening zijn. Wat een zalig cadeau voor Pettson en Findus-fans.

Wat deze klassiekers typeert, is de humor en bijzondere dynamiek tussen de oude boer Pettson en zijn kat Findus. De illustraties zijn druk, chaotisch en boordevol details. De altijd beweeglijke, energieke Findus daagt Pettson uit en houdt hem jong. Hun band is warm, hecht en geanimeerd. En toch staat het leven op de gammele, gezellige boerderij ook garant voor rust, liefde voor dieren (behalve voor vossen!) en het trage tempo van de natuur en het platteland. Een must voor voorleesmomenten! 

204e17e5-6ea9-886b-3ab1-07916daf04d6

De Zweed Sven Nordqvist schrijft en illustreert kinder- en prentenboeken. In 1983 won hij een wedstrijd voor prentenboeken. Maar zijn grote doorbraak kwam er twee jaar later. Toen verscheen Pannenkoekentaart, het eerste boek rond opa Pettson en zijn kat Findus. Op 30 april vierde hij zijn 75ste verjaardag, wie weet wel met deze lekkernij.

 

Op avontuur met Pettson en Findus (Auteur – illustrator: Sven Nordqvist – Davidsfonds/Infodok – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: