Wat als de wind komt

Heb je een kleine piekeraar in huis? Die bang is van alles en nog wat? Met dit machtig prentenboek waaien al die zorgen uit jullie hoofd weg…

Olivier piekert over alles. Over de rits van zijn dikke jas, over sokken die niet bij elkaar passen, over loslopende dino’s en kwaadaardige eenhoorns. Maar het meest piekert hij over de wind. Als hij Madelief ontmoet, wil hij ook haar beschermen tegen alles wat mis kan lopen. Maar Madelief is echt nergens bang voor. Ze is zelfs dol op de wind… Olivier rent naar buiten om haar tegen te houden, maar de wind grijpt hem mee op een wonderlijk avontuur…

Dit grappige voorleesverhaal verrast meteen. Het verandert van een schijnbaar eenvoudig verhaal over angsten, durf tonen en vriendschap naar een superspannend avonturenverhaal. En net daarom leest het zo vlot voor. Het gaat niet enkel om het meegeven van herkenbare levenslessen, maar duikt ook volop mee in de ongetemde fantasie van een kind. Jaja, piraten, een narwal en een magische helikopter, het stormt nogal in die verbeeldingswereld.

De illustraties van Kate Hindley zijn net zo wervelend als de wind. Ze duwen Olivier van de ene naar de andere pagina, soms zelfs heel letterlijk. Haar illustraties zitten vol detail (en ook vol kleine dieren), spreken aan omwille van de felle, vrolijke kleuren en ontwapende personages. Subtiele humor en herkenbaarheid zijn haar sterke punten. Dit keer is er zelfs een gans stuk van het verhaal gereserveerd voor stripachtige platen zonder tekst. Zelfs de woorden zijn gaan waaien 😉

Andere boeken van Kate Hindley: Ik ben ik en jij bent jijWho let the dogs out?Boekensnack. Zoet lief dingetjeUkkie

Wat als de wind komt (Auteur: Pamela Butchart – Illustrator: Kate Hindley – Gottmer – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: