Een rondje over de bouwplaats

Credits foto Maaike Debels

Ga je mee? We maken een rondje over de bouwplaats in dit stoere kartonboek!

Een stevig, cool kijkboek neemt je mee naar de werf. Je mag er met maar liefst 5 bijzondere en grote machines gaan rondrijden. De betonwagen, kiepwagen, graafmachine, bulldozer en shovel. Je leert wat elk van de voertuigen kan en doet op de bouwplaats. Je ziet mooie alle typische onderdelen van de machine op een groot schema. En je krijgt op de tweede pagina zelf de kans om de weg op te gaan en een parcours te volgen met een mini-voertuig op een heuse plattegrond vol detail.

Wat een leuk, interactief boek! Een evenwichtige mix van simpele feiten, weetjes en spel. Links vergroot je je kennis over voertuigen, de werf en de wereld van de bouw. Rechts kan je zelf aan de slag en bouw je een rustmoment tijdens het voorlezen in met een doespelletje. Een leuke aanrader voor actieve jongens en meisjes die houden van alles met een motor erin. De illustraties zijn heel rechttoe-rechtaan, duidelijk en in de juiste kleuren. Meer schematisch en correct. Het speelse en originele van dit boek zit in de combinatie van de realiteit met het actieve spelelement, waar jonge kinderen op fijne motoriek en verbeeldingskracht oefenen zonder dat goed en wel te beseffen.

Een rondje op de bouwplaats (Illustrator: Johnny Dyrander – Gottmer – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: