Seppo het verlegen spookje

Credits foto Maaike Debels

Net op tijd voor Halloween komt de verlegen Seppo de boekenkast van Wonderlandbyalice ingevlogen.

Seppo is net als alle andere paranormale wezens. Hij houdt van door muren bewegen, dingen laten vliegen en licht geven in het donker. En toch is Seppo anders dan de andere monstertjes. Hij houdt van vioolspelen. En hij houdt ook stiekem van het mooiste, liefste spookje van de stad, Alma. Maar niemand ziet hem staan… wat hij ook probeert. En eigenlijk wil Seppo gewoon een vriend. Wat kan hij doen?

Hartverwarmend, verterend prentenboek over vriendschap, prille verliefdheid, eenzaamheid. Maar ook over jezelf durven zijn en je talent ten volle benutten. De onbeholpen pogingen van het spookje om gezien te worden zijn echt schattig: hij verkleedt zich in een ballon, bal of laken. Maar dat maakt hem net dat tikkeltje extra onzichtbaar…

Een knallende roze en oranje cover brengt je meteen in de juiste sfeer. De illustraties wisselen verschillende perspectieven af, beelden haast doorzichtige (wat zeg ik haast onzichtbare) spookjes af met veel liefde en positieve vibes. Binnenin vind je de perfecte mix tussen donkere monsterachtige sferen, duistere kerkhof scènes en heldere, happy kleuren van ballonnen en Halloween kostuums. Helemaal in de bonte, uitbundige, Mexicaanse stijl van Dia de los Meurtos. Je vindt geen enge geesten in dit boek, enkel lieverds op zoek naar liefde. In een knappe vertaling van Tjibbe Veldkamp.

Seppo het verlegen spookje (Auteur en illustrator: Flavia Z. Drago – Fontaine kids – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: