Victoria Zwart. Stralend en stout

Een dreigend donkere cover, wat glitter en een bijzonder knap elfenmeisje. Victoria Zwart is voorbestemd voor koninklijke dingen, maar dat gaat niet zo makkelijk…

Victoria Zwart is niet zoals de andere wiskerlingen (dat zijn kleine, elfachtige magische wezens die in het Wiskerwoud leven). Ze is wit als ijs en heeft pikzwarte haren, helemaal anders dan de zilverblonde haren van haar tweelingzusje Celestine. Ze zijn als nacht en dag, als maanlicht en zonneschijn, ook al werden ze uit dezelfde kristal geboren. Vreemd genoeg had die kristal een bizarre, donkere streep, en kwam de tweeling dus volgens de autoriteiten niet in aanmerking als troonopvolgers. Maar dat is tegen de wil van Victoria gerekend, ze is vast besloten om koste wat kost op die troon te gaan zitten en haar geboorterecht op te eisen als toekomstige koningin. Als een mysterieuze vreemdelinge in het woud verschijnt, ziet Victoria haar kans. Met Ursuline en duistere magie aan haar zijde, wordt haar drang naar macht steeds groter. Maar ze dreigt ook te verliezen wat nog belangrijker is dan die kroon…

Harriet Munster schreef ook de populaire meisjesboeken rond Isabella Maan en Mirabella voor iets jongere meisjes. Met Victoria Zwart duikt ze een duistere wereld in, met gothic glamour, zwarte magie en glitter. Victoria is de perfecte anti-heldin die ook lekker stout durft zijn en haar eigen weg volgt. Het verhaal leest vlotjes weg en wordt afgewisseld met knappe, fijn getekende illustraties die je meenemen naar een magische, girly wereld. Fantasy voor kids van de meest ontspannende soort!

Victoria Zwart. Stralend en stout (Auteur – Illustrator: Harriet Munster – Standaard Uitgeverij – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: