Monsters en mythes in het oude Griekenland

Credits foto Maaike Debels

Wie zegt dat mythen en sagen stoffige, oubollige verhalen zijn, heeft het fout! In deze coole graphic novel duik je een wonderlijke wereld in vol magische wezens, grote emoties en straffe goden.

De Griekse mythes behoren tot de oudste en bekendste verhalen ter wereld. Trek mee met Orpheus naar de donkere onderwereld op zoek naar zijn geliefde Euridyce. Ontdek de verrassingsaanval met het Paard van Troje. Open de doos van Pandora, versla met Theseus de Minotaurus in het labyrint van Knossos en onthoofd Medusa samen met Perseus. Wedden dat Heracles je met verstomming slaat met zijn twaalf werken? Dit boek laat je kennismaken met 6 van de grootse mythen en sagen uit de tijd van de Oude Grieken. Ze werden omgevormd tot spannende stripverhalen en gaan over grote levensvragen en emoties als liefde, verlies, hebzucht, jaloezie en moed.

Een grappige, boeiende introductie tot de vele personages in de Griekse Oudheid. Je ontmoet goden, helden en heldinnen, dodelijke monsters en andere mythologische figuren. Binnenkort heeft Griekenland en zijn befaamde onderwereld geen geheimen meer voor jou.

Wat een knap kijkboek is dit. En de illustraties zijn zo bijzonder. In atypische, felle kleuren als groen, paars en turkoos krijgen de Griekse verhalen een heel eigentijdse look & feel. Een hedendaagse versie van de typische afbeeldingen op Griekse vazen (in zwart en oranje), waar Davies ook hier leuke knipogen naar geeft. Typische hellenistische lettertypes, de nodige attributen als zuilen, kruiken, drietanden en toga’s en een zalige overdosis aan magie en mythologie. Grafisch sterk en barstensvol kleur. Dit is een aanrader voor geschiedenisfreaks van alle leeftijden.

Monsters en mythes in het oude Griekenland (Auteur: James Davies Standaard Uitgeverij – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: