Het spookt op nummer 113. Spoken op stap

Als de spoken uit nummer 113 op stap gaan, is niemand in de stad meer veilig. Griezel en bibber met de coolste en grappigste graphic novel reeks voor kids vanaf 8 jaar.

Elliot is vaak alleen met zijn bijzondere spokenfamilie, omdat zijn ouders zo vaak weg zijn voor hun werk. Als Elliot op een dag verdwijnt, zijn de spoken Eva, Angus, Amedea en Walter genoodzaakt om de veilige omgeving van de Jammerstraat 113 te verlaten en in Fraaihuyzen op zoek te gaan. En plots zijn ze niet de enige geesten op straat… met de hulp van spookhond Faust slagen ze erin om de beroemde spokenjager Ulrika Von Paprika opnieuw te slim af te zijn. Zullen ze Elliot op tijd terug kunnen vinden?

Griezelen en bibberen doe je niet zo hard in deze flitsende graphic novel. Lachen met de onhandige spokenfamilie des te meer. In ietwat chaotische, overvolle, mistige illustraties in groene tinten lach je je echt dood (sorry, spokenmopje). Het verhaal begint trouwens als goed, met een grappige discussie tussen 2 aspirant-vertellers. Met flauwe humor, een pittige dosis actie en bijzonder charmerende, geestige personages heb je een top stripverhaal voor gevorderde lezers in handen, die garant staat voor enkele uren ontspanning en leesplezier. De illustraties van Yomgui Dumont zijn niet fijn afgewerkt, tonen karakters niet op hun mooist, maar zitten vol actie, dramatiek en spanning. Al lijken deze spoken niet altijd moeders mooiste, wedden dat ze je charmeren met hun hilarische onhandigheid.

Het spookt op nummer 113. Spoken op stap (Mr Tan & Yomgui Dumont – Standaard Uitgeverij – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: