Abel en Ad

Credits foto Maaike Debels

Op zoek naar een speels en vermakelijk verhaal dat het stiekem heeft over pesten en vriendschap? Abel en Ad worden je beste vrienden!

Als eekhoorn Abel ontdekt dat zijn nieuwe beste vriend Ad geen eekhoorn is maar een heuse rat, staat hij voor een dilemma! Alle andere dieren vinden ratten maar niets. Maar Abel en Ad beleven de zotste avonturen samen, ze halen heel wat kattenkwaad uit samen. Toch laat Abel zich leiden door de mening van anderen (ratten zijn vuil, ze stelen…) en kiest hij terug voor eenzame dagen. Tot het moment dat Abel echt in de problemen komt…

Wat een vrolijk, fun boek over vriendschap en diversiteit. Het lezen van dit prentenboek kan de ideale aanleiding zijn om het gesprek aan te gaan met kinderen over verschillen, vooroordelen en pesten. Want ook al is iemand anders dan jij, niets houdt jullie tegen om toch goede vrienden te zijn. Gravett toont op een speelse manier dat je geen onderscheid hoeft te maken tussen ras of uiterlijk.

Bekend illustratrice Emily Gravett maakte een verrassend boek, vol kleine grapjes en platen vol actie en beweging. Het decor van het verhaal is een groene oase middenin de drukke stad: het park is de plek waar dieren zich op hun best zijn, waar dolle avonturen beleefd worden en gevaar om de hoek loert. Wat een zalig, humoristisch verhaal met een verborgen boodschap.

Abel en Ad (Auteur en illustrator: Emily Gravett – Lemniscaat – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: