Eenhoorn wijst de weg

Deze happy, feelgood graphic novel strooit glitters en humor in het rond. Evi en haar beste vriendin Goudsbloem de eenhoorn geven je een gevatte blik op de wonderlijke werkelijkheid.

Evi en Goudsbloem zijn een onafscheidelijk, uniek duo. Een typische puber en een bijzonder ijdel en gevat magisch dier. Hun leven lijkt alledaags, maar heeft toch een bizar mythisch kantje. Magische dieren die selfies nemen, grappige Halloween verkleedpartijtjes, snowboardende eenhoorns, gamende ouders, favoriete boeken en stille kampeertrips. Over typische tienertroubles als erbij willen horen, faalangst, je ouders. En dit alles met glitter én met een boel gevatte uitspraken overgoten.

Deze strip voor jonge meisjes is heel flitsend, snel en enorm straf met taal. Bepaalde woorden en onderwerpen in dit boek zijn echt moeilijk (en worden gelukkig achterin in een woordenlijst uitgelegd). Hier moet je bij de les blijven, of je hebt de grap niet mee of je mist al snel een stuk van het verhaal. Het wisselt de grote verhaallijn af met kleine, korte sketches. Een unieke mix van magie, fantasy, puberverhalen werd overgoten met een stevige dosis humor. Uitdagend, origineel en vol pit.

De full colour illustraties zijn speels, met af en toe wat regenbogen en glitters. Absurd, hilarisch en met een serieus hoekje af.

Een ander boek in deze reeks? Evi maakt het bont

Eenhoorn wijst de weg (Auteur & illustrator: Dana Simpson – De Fontein -2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: