Malala Yousafzai

Credits foto Maaike Debels

Geen straffer meisje dan Malala Yousafzai, de jongste vrouw ooit met een Nobelprijs voor de Vrede. En meteen ook het perfecte, bijzondere meisje uit het nieuwste boek in deze unieke reeks van De Vier Windstreken, waar kleine meisjes uit de geschiedenis uitgroeien tot sterke vrouwen met grootse ideeën. Prachtig geÏllustreerde, kleine verzamelstukjes die je steeds weer wil vastpakken, lezen, koesteren…

Malala groeit op als moslimmeisje in Pakistan, ze droomt ervan om zo snel mogelijk naar school te mogen gaan en haar talenten te gaan ontdekken. Maar als de taliban aan de macht komt, wordt alles verboden dat Malala leuk vindt: muziek luisteren, vliegeren, foto’s maken en ook naar school gaan. Meisjes moet zo snel mogelijk trouwen en hun lichaam van top tot teen bedekken in een boerka. Malala besluit haar stem te laten horen en vertelt haar verhaal, op tv en in een boek. Zelfs als het haar bijna haar leven kost, zet Malala door. Ze blijft vechten voor beter onderwijs voor meisjes, overal op de wereld.

De bonte kleuren en prints van het Pakistan van Malala, zijn de unieke backdrop van dit verhaal. Warme kleuren als rood en oranje, gezellige marktjes en expressieve beelden, inspirerende designs en patronen. De prachtige illustraties geven met veel respect een inkijk in de eigenheid en cultuur van moslims in Pakistan. Een niet altijd even hartelijke plek, waar Malala als meisje dapper en onbevreesd vecht voor waar ze in gelooft. Dit verhaal is er een vol hoop, geloven in kansen en een betere toekomst voor meisjes waar ook ter wereld die het moeilijk hebben om hun plek te vinden. Dit verhaal inspireert én toont een mooie samenleving waar verbondenheid kansen creëert.

In dezelfde reeks: Audrey Hepburn –  Coco Chanel  – Frida Kahlo – Marie Curie – Rosa ParksAstrid Lindgren

Malala Yousafzai (Auteur: Maria Isabel Sanchez – Illustrator: Manal Mirza – De vier windstreken – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: