Beter een goede buur

Credits foto Maaike Debels

Ken jij je buren? Nee? Na het lezen van dit vertederende, intense prentenboek komt daar zeker verandering in!

Want in deze buurt kennen de buren elkaar niet. Het is een buurt zoals vele andere, tot er iets kleins gebeurd met een groot effect als gevolg. Het internet valt uit bij mevrouw Bonita, maar gelukkig weet buurvrouw Marie, die wetenschapper en klusser is, raad. Plots is er tijd voor taart en gesprekken. Iedereen durft eindelijk buiten te komen en gaat bij elkaar op bezoek. De straat verandert in een gezellige, warme plek waar iedereen elkaar helpt en vriendschappen voor het leven groeien.

Bonilla houdt van verhalen met een boodschap. Dit keer was het spreekwoord Beter een goede buur, dan een verre vriend de aanleiding om het te hebben over de introverte maatschappij vandaag. Vaak schuilen mensen in hun eigen huis en nemen ze niet altijd de moeite om een praatje te maken met buren of vreemden. En toch, wat menselijke warmte, samenhorigheid en dat gezellig buurtgevoel maken alles zoveel hartelijker, hechter en aangenamer.

Met fijne lijnen en zachte kleuren zet Bonilla een heel eigen wijk vol bijzondere dieren op papier. Met menselijke trekjes, bijzonder veel detail en nog meer humor. Bij het voorlezen van dit verhaal kan je zeker stilstaan en uitgebreid de tijd nemen om samen de expressieve illustraties te gaan bestuderen, er is enorm veel te zien. En je krijgt een instant goed gevoel als je het verhaal uit hebt. Wedden dat je meteen naar de buren trekt om een praatje te maken?

Beter een goede buur (auteur en illustrator: Rocio Bonilla – De vier windstreken – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: