Pluk en zijn vriendjes

Maak voor het eerst kennis met Pluk en al zijn vrienden uit de Petteflet. Ook al ben je nog net te klein voor die zalige voorleesmomenten voor het slapengaan uit het dikke voorleesboek, met dit schattige kartonboek lees je gewoon zelf mee met je grotere broer of zus.

Bekende personages uit de klassiekers van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp komen opnieuw tot leven, maar dan voor peuters en kleuters. Helden als Pluk, Jip en Janneke en Floddertje worden geïntroduceerd bij een nieuwe doelgroep. Perfect idee eigenlijk, want zo groeien bekende personages mee met de kinderen zelf. Eerst ontdek je samen de wereld in kartonboekjes. Je eerste woordjes brengen je vanzelf naar de bijzondere verhalen en uren voorleesplezier… Van bad- en voelboekje, over prentenboek, naar eerste lezers- en voorleesboek.

Pluk stelt je in dit kartonboek alle iconische personages uit de flat Petteflet voor. Zaza de kakkerlak, meneer Pen, Langhors, Aagje, … en ja, tuurlijk ook de Stampertjes. Een originele manier om ook van de bijzonder guitige illustratiestijl van Fiep Westendorp te genieten. Fijne pentekeningen vol detail en humor, ingekleurd met speelse kleuren en vol leven en beweging.

Pluk en zijn vriendjes (Auteur: Annie M.G. Schmidt – Illustrator: Fiep Westendorp – Querido – 2021))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: