Vier feest met de draak

Credits foto Maaike Debels

In dit tweede interactieve voorleesverhaal met Draak in de hoofdrol, doet je kleuter lekker mee. Zingen, dansen, tellen, kussen, zwaaien… Wedden dat jullie niet stil kunnen blijven zitten?

Kom wat dichterbij, nog dichter, wat we moeten je iets vertellen. Pas op, niet te dicht want Draak is triestig en dus licht ontvlambaar. Hij had zo hard uitgekeken om het leukste feest van het jaar, Vriendschapsfestival, met zijn vrienden te vieren. Maar dat draait anders uit. Iedereen heeft het te druk. De koks moeten een heerlijk maal voor de koning maken en de lawaaiige ridders zitten in het Betoverde Bos. Kan jij helpen om Draak op te beuren? Zeg iets aardigs, geef hem een aai, vertel een mop en wieg en wiebel tot Draak meedanst! Wacht eens, klopt daar iemand?

Wat een zalige reeks. De Draak voorleesboeken blijven niet steken bij het verhaal, je kind wordt actief bij het verloop van het verhaal betrokken en moet aan de slag vooraleer je een pagina kan omslaan. Geluiden maken, bewegen, tellen, spelen met het boek en de bladzijden. De graad van interactie is enkel hoger geworden als je vergelijkt met Ssst, de draak slaapt. De opdrachten zijn origineel en gevarieerd. Dit brengt voorlezen naar een compleet andere dimensie en begeleidt je heel sterk tijdens het lezen door de layout en typografie.

De toegankelijke, bonte tekeningen zijn wervelend, vol actie en met steeds wisselende perspectieven. Woorden en geluiden staan tussen de vrolijke chaos van de personages en dieren in. Plezier verzekerd, telkens opnieuw.

Las je deze al? Ssst, de draak slaapt!

Vier feest met de draak (Auteur: Bianca Schulze – Illustrator: Samara Hardy – Flamingo kinderboeken – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: