1, 2, 3 naar school

Credits foto Maaike Debels

September, hop, iedereen terug naar school… Maar nog niet voor kabouter Pom! Kom snel mee met Pom en breng een bezoekje aan de verschillende dierenklasjes. Het wordt een groot en bijzonder leerrijk avontuur…

Een heerlijk, beetje chaotisch zoekboek dat een tocht maakt langs de vele scholen in het dierenbos. Daar kan je wel even in vertoeven! In de Knabbelnoot school gaat de bel net, en haasten de kleine muisjes zich naar binnen. De konijntjes leren lezen, schrijven en tellen in het eerste lesuur. De kikkers zijn aan het knutselen geslagen, de vosjes hebben sportles en bij de beren is het tijd voor lunch. Elke school toont een ander moment tijdens de drukke schooldag en leert nieuwe studentjes over de uiteenlopende vakken, plekjes en gewoontes op een school.

Wat een knus bos is dit, boordevol diverse, heel actieve dieren. De kijkplaten nemen je gedurende een schooldag en geven een inkijk in de gezellige bedrijvigheid en kleine en grote avonturen van schoolkinderen. Er zijn voorleesmomenten, speel- en dutjestijd, lunchpauze maar ook lessen in natuur, taal, rekenen, sport, kunst… Er is veel om naar uit te kijken als je voor het eerst naar school gaat. En je bent nooit alleen! Je kijkt je ogen uit, beloofd.

De illustraties van de Canadese schrijfster Marianne Dubuc zijn verfijnd en heel gedetailleerd. Ze brengen vrolijke, zachte vibes en gebruiken een klassiek kleurenpalet van groen, blauw en bruin. Heel speels, charmant en vol levenslust. Steeds weer ontdek je nieuwe personages en verhaallijnen. Een fijn boek om samen te lezen, bekijken en van te genieten.

1,2,3 naar school (Auteur en illustrator: Marianne Dubuc – Baeckens books -2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: