Narwal. De eenhoorn van de zee

Credits foto Maaike Debels

Duik mee in deze ontwapende graphic novel voor eerste lezers. Narwal en Kwal nemen je mee naar het diepste van de zee, waar wafels, weetjes en mopjes hoogtij vieren.

Als een narwal en een kwal elkaar voor het eerst ontmoeten, spatten de vonken ervan af. Bestaan ze wel echt? Zijn ze geen geweldig stukje uit elkaars verbeelding? Ze worden in elk geval wel de beste fantasievriendjes: de gekke, uitbundige Narwal en de goedgelovige, gevoelige Kwal. Vanaf nu is Kwal een waardig lid van de tribe (of de “peul”) van Narwal (de eenhoorn van de oceaan) en zwemmen ze van avontuur naar avontuur samen. Ze delen hun liefde voor wafels, boeiende gesprekken, en een grenzeloze fantasie.

Een fascinerende reeks vol vinnige dialogen en eenvoudige verhaallijnen in drie korte stripverhalen per boek. Twee bijzonder originele, innemende personages zullen de harten van vele eerste lezers met gemak veroveren. Enerzijds door de bijzonder makkelijke grapjes en natuurlijke humor van de verhalen, anderzijds door het toegankelijke taalgebruik en de verborgen, tweede laag waardoor je fantasie in gang wordt gezet, en je stiekem aan het filosoferen wordt gezet. Want zonder dat je het goed beseft, gaan deze verhalen ook over alledaagse onderwerpen als nieuwe vrienden maken, je al dan niet bijzonder voelen en tomeloze kinderlijke verbeelding.

De illustraties blinken uit door hun eenvoud. Strakke lijnen, beperkt kleurenpalet en bijzonder spontaan en feel good. Met de nodige punch, de exact juiste dosis humor en een literaire stijl om ‘u’ tegen te zeggen (en daar heeft de topvertaling van Edward Van de Vendel zeker ook zijn deel in), in de onderwaterwereld van Narwal en Kwal is het veel te fijn toeven! En wat kijken we uit naar de volgende delen in deze reeks…

Narwal. De eenhoorn van de zee (Auteur en illustrator: Ben Clanton – Baeckens books – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: