Jonathan de toverpony

Maak kennis met de meest onhandige toverpony ooit. Jonathan zorgt namelijk voor heel wat abraca-chaos!

Jonathan de toverpony heeft echt hard gewerkt op zijn tovertrucjes. Hij is een kei in dingen te laten verdwijnen – en terug te toveren natuurlijk. Met een zwaai van zijn toverstaf tovert hij zijn grappige kikker-assistent foetsie… en terug. Want alles komt altijd terug 😉 Dan is het de beurt aan Sarah’s rode beer en gaat het mis. Jonathan slaagt er maar niet in om de juiste beer terug te toveren (wel een haai, een luiaard, een wasbeer en zelfs een houten lepel). Oeps, Sarah is meer dan boos. Jonathan laat ineens iedereen verdwijnen met een knallende nies. Kan Sarah haar vrienden terugbrengen?

Illustrator Nicola Slater zorgt voor knallende, magische illustraties bij dit hilarische, eenvoudige voorleesverhaal. Een beetje gek, een beetje slapstick met een zalige opeenvolging van onverwachte wendingen. Haar dynamische tekeningen barsten van de pagina’s af, schreeuwen af en toe BOEM bij de zoveelste tovertruc, zetten bijzonder doldwaze dierenpersonages neer, die je met grote ogen aankijken, en geven dit verhaal die coole boost. Ze gebruikt haar altijd terugkerende, felle, opvallende accentkleuren (knallend geel, turkooise en oudroze, met af en toe een goede dosis zwart). Haar stijl is wat vintage, maar bijzonder expressief.

Jonathan de toverpony (Auteur: Stuart Heritage – Illustrator: Nicola Slater- Leopold – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: