Wild enthousiast over mama’s/papa’s

Wat zijn we bij Wonderlandbyalice wild enthousiast over dit bijzondere duo prentenboeken! Knappe, kleurige illustraties vergezellen de leukste weetjes over mama & papa dieren die je ooit las.

Er zijn heel wat fantastische mensenpapa’s en mama’s. Maar in de dierenwereld is dat net zo. In het wild doen heel wat ouders hun uiterste best om hun kleintjes te laten opgroeien om slim, gezond en sterk te worden. Giraffen mama’s kunnen al eens rekenen op andere vrouwtjesdieren om te babysitten op hun kleintjes. Koala mama’s maken speciale hapjes en alligator mama’s laten hun kleintjes schuitjevaren in haar bek. Bij zeepaardjes broedt de papa de eitjes uit in een buidel op zijn buik. De Amerikaanse oehoe doet al eens boodschappen, pinguïn papa’s adopteren al eens een kuiken in nood.

In dit bijzonder vlot geschreven weetjesboek kijk je je ogen uit. Je ontmoet heel wat exotische dieren en komt te weten hoe zorgzaam en lief ze zijn voor hun kroost. De titels zijn wonderwel goed gevonden en stellen de dieren heel herkenbaar en zelfs met menselijke trekjes voor. De weetjes zelf zijn cool en echt wel ‘nieuw’, wat super is, ook voor mensen mama’s en papa’s die meelezen. De illustraties zijn natuurgetrouw, maar krijgen toch dat speelse, fictieve karakter. Wat humor, een divers kleurenpallet en enorme diversiteit in de opbouw van de illustraties. Zalig boek!

Wild enthousiast over mama’s/papa’s (Auteur en illustrator: Philip Bunting – De Fontein – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: