Olifantje in het bos

Het liefste Olifantje van Nederland trekt het bos in, en stapt in de maat van de melodie van een bekend, klassiek kinderliedje…

Olifantje wandelt met mama door het bos en moet de verleiding weerstaan om mama los te laten. Ook al ziet hij veel moois onderweg…

Slechts 2 zinnen telt dit vertederende kartonboekje en toch wordt er zoveel verteld. Dit klassieke kinderliedje wordt prachtig en eenvoudig verbeeld. Alles draait om de sterke, liefdevolle band tussen mama Olifant en haar zoon. Het gaat over je weg zoeken, groter worden en op je eigen benen durven staan, loslaten en toch steeds weer thuiskomen in de armen van mama. De reeks prentenboeken over Olifantje en zijn papa en mama zijn herkenbaar, soms filosofisch, maar altijd bedachtzaam, vol emotie en rijke levenslessen op kindermaat.

De illustraties van Annemarie van Haeringen zijn simpel en krachtig tegelijk. Een sobere, witte achtergrond brengt alle aandacht naar de personages, hun gedragingen en interacties. Olifantje is hier wat ondeugend, zoekend naar het moois in het bos. De achtergrond wordt donkerder, vol grasgroene bomen en zelfs wat dreigender blauw als het fout loopt en Olifantje op de grond belandt. En toch is hij nog een kleine jongen die in de nabijheid van zijn mama wil zijn. De fijne details in de print van de kledij, wat knalrode paddenstoelen en een prachtige bloem zorgen voor de kleuraccenten in dit boek. De warmte, liefde tussen moeder en zoon wordt knap in beeld gebracht in dit lieve kartonboek!

Olifantje in het bos (Auteur en illustrator: Annemarie van Haeringen – Leopold – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: