Ken jij Max Modderman?

Credits foto Maaike Debels

Nee? Dan moet je je echt even verdiepen in deze GIGA-hilarische reeks. Intussen verscheen het 6de boek Superheld en je zal er net zo hard moeten mee lachen als met de andere 5 delen. Wonderlandbyalice geeft je 4 redenen waarom Max Modderman niet te missen is.

  1. Humor! De reeks ademt humor uit. Lolbroek Max is een van de meest grappige personages die ik ken. Zijn mopjes zijn flauw maar je moet er gewoon om lachen. Ook de tekst zit vol hilarische vergelijkingen, creatieve titels, overdrijvingen en een stevige dosis ironie. Het leest als een trein!
  2. De ontwapende, eenvoudige en coole illustraties. Terwijl de gekke bekken van Max op de covers je in de felste kleuren toelachen, vind je binnenin deze graphic novel heel wat kleinere, ludieke tekeningen. Stoer vullen ze hier en daar de tekst aan en zorgen ze dat het lezen van dit boek snel vooruit gaat. Ze zijn een essentieel onderdeel van het verhaal. Paginagrote cartoons wisselen kleinere strips af. Graphic novels zijn enorm populair (denk maar aan Loser, Muts, Girls only, Stick dog, Kapitein Onderbroek, de Waanzinnige boomhut, Geronimo Stilton…). Ze krijgen én houden kids aan het lezen.
  3. De herkenbare, leuke personages. Max kan je buurjongen ziin, of de jongen naast je in de klas. Hij vertelt het verhaal in de ik-vorm waardoor alles meteen heel dichtbij en herkenbaar wordt. Een ietwat onhandige, maar o-zo zelfzekere anti-held met een beste vriend, Hugo, en aartsvijanden, Eend en meester IJzinga.
  4. De happy vibes die deze reeks uitstraalt. Als het eerste boek uit wil, grijp je gewoon vanzelf naar het volgende. Plezier verzekerd!

Hartverwarmend, hilarisch, heerlijk! Met de dolkomische avonturen van Max lig je gegarandeerd in een deuk.

Max Modderman (Auteur en illustrator: Matt Stanton – Harper Collins)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: