Zoekboek. Rik aan zee

Zomer, zee, zand. Wonderlandbyalice droomt mee met Rik in dit zonnige zoekboek. Want die ontspannende strandvakantie, zien we helemaal zitten!

Net als zijn lezers, is Rik een heel ondernemende, actieve peuter (en de ster in heel wat boeken voor peuters en kleuters van Liesbet Slegers). Samen met zijn ouders en Sam de poes trekt hij op vakantie naar zee. Er is vanalles te beleven. Van wandelen op het strand, vuurtorens spotten in de duinen, zandkastelen bouwen, schelpen zoeken, plonsen in het water, papieren bloemen verkopen, ijsjes eten of vliegeren. Het worden zomerse dagen boordevol zoekplezier!

Op elke dubbele pagina zie je een zoekprent, en je krijgt er telkens wat concrete opdrachten bij. Wat een coole manier om zin voor detail aan te wakkeren, woordenschat uit te breiden en peuters meer te leren over kleuren, cijfers, dieren en voorwerpen. Speels, heel kleurig boek, precies goed voor gebruik in kleuterklassen! Zoek Sam de poes, zoek de rode sandaaltjes, tel vier sterren, lees de letters op het ronde bord… de opdrachten leren je kleuter tellen, aanwijzen en kleuren, vormen en voorwerpen benoemen. De scènes zijn heel herkenbaar en barsten van kleur, beweging en plezier. Dit wordt een vakantie om nooit te vergeten! 

Meer lezen? Lees de review van Zoekboek. Rik is verliefd – Rik en de lente – Rik en zijn mama

Zoekboek. Rik aan zee (Auteur en Illustrator: Liesbet Slegers – Standaard Uitgeverij – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: