Ik ga op reis en ik neem mee…

Credits foto Maaike Debels

Een boek waarvan je slimmer wordt? Ja, dat bestaat. Met dit coole speelboek train je je focus én je geheugen. Het wordt een wonderlijke reis langs de wereld om nooit te vergeten.

Oscar gaat op wereldreis. Van de Amazone, langs de Sahara tot de Noordpool. Klimmen in de bergen, diepzeeduiken, raften of grotten exploreren. Naar elk van zijn bestemmingen neemt hij 10 andere zaken mee, waarvan hij er onderweg telkens meer verliest. Als lezer moet je raden wat ontbreekt. Hoe verder je raakt in het boek, hoe meer spullen Oscar verliest… Ga je de uitdaging aan om alles terug te vinden?

Bij elk overzicht van voorwerpen hoort met een geheugentip om makkelijker zaken te leren onthouden. De tips zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden aangereikt door een bekende psycholoog en TED spreker. Zo kan je zaken memoriseren aan de hand van een verhaal, lied of rijm, beeld ze uit, geef ze een bijhorend adjectief, plaatse ze op de regenboog of ga er grappige beelden bij verzinnen. Op de tweede plaat zijn een aantal zaken verdwenen en moet je op zoek in je geheugen en kan je raden wat er ontbreekt. Achterin het boek staat een een heuse geheugenquiz die je kennis test over het ganse boek. Zo kan je je eigen geheugen eens heel grondig testen.

Naast het speelse zoekelement voor kinderen, geeft dit boek ook heel wat nuttige tips en achtergrond aan ouders over het nut van geheugentraining. Wist je dat bosbessen goed zijn om je hersenen te stimuleren? En een goede nachtrust ook? Of dat het trainen van je geheugen voor verschillende zaken interessant zijn: het verbetert focus en concentratie, verhoogt impact in sociale omgang?

Dit boek is leuk, nuttig en knap vormgegeven. De illustraties flitsen, zijn humoristisch en zitten vol actie. Wedden dat je nooit meer iets vergeet?

Ik ga op reis en ik neem mee… (Auteur: Catherine Veitch – Illustrator: Duncan Beedie – Davidsfonds/Infodok -2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: