De aarde heeft jou nodig

Credits foto Maaike Debels

Consuminderen, recyclage, composteren, ecologie en duurzaamheid: heel wat hypewoorden voor volwassenen. Maar voor kinderen is het net zo belangrijk om te begrijpen waar onze afvalberg vandaan komt en straffer nog, hoe ook zij die giga berg kunnen helpen verminderen. Een fijn, informatief boek dat kids nog meer van de aarde leert houden.

Het klimaat, zorgen voor onze planeet en de afvalberg verkleinen zijn trending topics. Ook kinderen zijn zich heel fel bewust van wat goed of slecht is voor het milieu. Ze beseffen dat hun acties, hoe groot of klein ook, wel degelijk impact hebben op de toekomst van onze planeet.

Dit informatief boek over de het ontstaan én beperken van onze rommel is bijzonder interessant (en niet enkel voor kids). In korte hoofdstukjes kom je te weten dat er in de natuur eigenlijk geen vervuiling is. Daar zorgde de mens voor. Waarom is er vandaag zoveel afval, wat vind je bij je thuis? En waarom is dat slecht voor onze planeet? Waar gaat vuilnis naartoe als we het weggegooid hebben? En welke acties kan jij ondernemen om de wereld wat schoner te maken en houden?

In beperkte, maar superduidelijke tekstblokken krijgt je kind alle info mee. Dit boek is ideaal voor het onderwijs trouwens. Deze algemene introductie is onderbouwd, gestructureerd, helder en wordt aangevuld met praktische, concrete voorbeelden en doe-tips. Felle, eerder grafische illustraties passen wonderwel bij de tekst. Iconen, duidelijke grafieken en heel heldere illustraties zijn de perfecte ondersteuning in dit weetjesboek. Tijd voor actie, hoe kan jij starten met recycleren, hergebruiken of minder gaan gebruiken?

De aarde heeft jou nodig! (Auteur: Philip Bunting – De Fontein jeugd – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: