De wereld van Kikker

Credits foto Maaike Debels

Kikker van Max Velthuijs kreeg een heuse make-over. Duik mee in deze nieuwe Wereld van Kikker en zijn vrienden. alles werd net een beetje zachter, liever en milder.

Dag zon. Dag vogel. Dag Kikker!
Volg met je baby een dag uit het leven van Kikker en leer meteen ook al zijn vriendjes kennen.
’s Avonds geeft Kikker Beertje zijn hapje en Haas leest voor.
Oogjes dicht… slaap lekker!

Speciaal voor de allerkleinsten kreeg Kikker een nieuwe look & feel. Alles werd rustiger, minder fel en bleker. In plaats van de vrolijke en heldere kleuren ging de uitgever hier voor een zacht kleurenpallet vol pasteltinten. Witte personages zijn de sterren in een setting van groen en rood op een lichtgele achtergrond. De aandacht van het kleintje gaat zo naar de karakters en interactie tussen hen. Details springen makkelijker in het oog. En er is geen overdaad aan prikkels of kleur. Er sowieso al genoeg te zien in deze grote leporello. Dit prachtig groot uitklapboek (en bedrukt aan beide kanten) met stans is meteen een ideaal kraamcadeau of een leuke eyecatcher in trendy babykamers.

De bekende figuren van Velthuijs, Kikker en zijn vrienden, zijn populair bij peuters. Zeker als de eenvoudige illustraties nog meer worden uitgepuurd en een knappe introductie worden voor de verdere verhalenreeks en speelboekjes voor net iets oudere kids. Klassiekers in een nieuw jasje, waarom niet?

Deze bijzondere spinoff  houdt de filosofie van Velthuijs hoog: niets is belangrijker dan vriendschap. Hartelijkheid, speelsheid en positivisme staan voorop in de reeks van Velthuijs en dat blijft zo. Sterkhouder Kikker vindt zichzelf opnieuw uit. Straf!

De wereld van Kikker (Auteur – Illustrator: Max Velthuijs – Leopold – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: