Wat zegt de kleine krokodil op de crèche?

Credits foto Maaike Debels

Spannend he, die eerste dag naar de crèche… (zeker voor mama’s ;-)) Kleine krokodil beleeft alvast de dag van zijn leven, dat hoor je zo…

Triiing, spetter spetter, mjam mjam, vroem, dingdong, wèèèèh, klok klok klok, zzz, plop, smak smak smak, tot morgen! We volgen kleine krokodil als hij voor het eerst naar de crèche gaat. We springen van geluid naar geluid. Van de eerste tring van de wekker, over de hap hap in het ontbijt, de vroem vroem van de auto, de kiekeboe van juf olifant, de wèèèh bij het afscheid, zzz bij het middagdutje tot de klop-klop op de deur en een luid ‘tot morgen’.

Een emotionele dag vol eerste keren die wonderfijn wordt uitgebeeld in geluid en illustratie. Sommige kent krokodil al, andere zijn nieuw, en dat is best een groot avontuur. Een die vele kleine peuters vast zullen herkennen. Met dit stevige oblong kartonboek je je alvast een vrolijke en happy intro voor die belangrijke dag in handen. Je beleeft vast plezier aan het voorlezen ook. Want je kan je beste stemmetjes en geluidjes bovenhalen, dit is een boek dat zich super leent tot expressief en interactief voorlezen (ook al heb je zelf nog niet veel ervaring daarmee, de tekst begeleidt je doorheen het boek).

Illustratrice Eva Montanari werkt vooral met krijt en potlood, waardoor de illustraties in dit boek een hele authentieke, ambachtelijke en eigen stijl hebben. Felle kleuren, duidelijke zwarte omlijning en erg beweeglijke scènes. Bijzonder sfeervol, vol happy vibes. Die eerste stapjes naar de crèche klinken veelbelovend!

Wat zegt de kleine krokodil op de crèche? (Auteur en illustrator: Eva Montanari- Gottmer – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: