Kitty. Zoektocht in het park

Credits foto Maaike Debels

Deze reeks vol nachtelijke avonturen van Kitty, een poezelige superheldin betoveren veel prille lezers. Wie wil mee op pad met dit straf, pittig meisje met een hart voor katten?

Kitty is een meisje overdag en een kat ’s nachts. Ze beleeft de wildste avonturen. Als een nieuwe familie in de buurt komt wonen, leert Kitty buurjongen Ozzy kennen. Ze lijken totaal niet op elkaar, of toch? Een logeerpartijtje in de boomhut krijgt een verrassende wending. Poes Katsumi wekt hen met het vervelende nieuws dat een hond de bakkerij op stelten heeft gezet. Superheldin Kitty moet op pad. Maar ook Ozzy blijkt speciale krachten te hebben. Kunnen het kattenmeisje en de uilenjongen hun krachten bundelen om de hond te vinden voor hij meer onheil uithaalt?

De vierde titeI in deze kittige reeks is spannend en zit vol vaart. Je hoeft de andere titels niet gelezen te hebben, je krijgt een intro aan het begin van het boek met de pagina waarop Kitty en haar kattenvrienden worden voorgesteld. Een opvallend zwarte cover met opdruk in brons en die heel zacht aanvoelt, trekt meteen de aandacht. Kitty springt lenig over de daken. Meteen is duidelijk dat ze dappere meid is die houdt van actie en vol pit zit. Ze is nergens bang voor en zoekt de uitdagingen gretig op.

Je leest als een trein doorheen het verhaal, de spanningsopbouw is sterk en het einde komt sowieso goed. De liefde voor dieren, helpen van anderen en het maken van vrienden staan centraal in dit verhaal. Een mooie oefening voor beginnende lezers die de uitdaging van die eerste, wat moeilijkere verhalen aandurven. De vele illustraties in zwart en oranje bieden een knappe ondersteuning, roepen de juiste sfeer op en geven het verhaal een unieke, veilige omkadering. Met wat superinteressante weetjes over katten (die zijn echt superhelden, wist je dat?) sluit dit populaire, coole boek af. Miauw, wie gaat mee op nachtelijke missie?

Kitty. Zoektocht in het park (Auteur: Paula Harrison – Illustrator: Jenny Lovlie – Standaard Uitgeverij – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: