We krijgen er een kleintje bij

Credits foto Maaike Debels

Wat is het spannend als je er een broertje of zusje bij krijgt. De buik van mama groeit zo hoog en je kan er eindeloos op spelen en stoeien… Maar he, wat is dat geluid? Zit er leven in de buik?

Muis roept Beer erbij. Er is iets niet pluis. Er groeit een heuvel in hun huis. Ze kunnen er glijden, rollen, zalig op liggen. Tot de heuvel hikt en terug tikt. Het leeft. En algauw verraadt het bedje in de kamer de komst van een kleintje erbij…

Met dit fijne kartonboekje op rijm wordt iedereen enthousiast voorbereid op een nieuw kleintje. Op een speelse manier ontdekken peuters wat er groeit in die vrolijke heuvel vol leven. Herkenbaar, opgewekt en origineel. Twee lieve personages (twee echte knuffels) dollen op elke pagina van dit boek. Sobere, witte decors geven alle aandacht aan de verrassende emoties, de dartele ontdekkingstocht en de naïeve, ondeugende uitbundigheid van dit verhaal. De illustraties vertederen en ontroeren, net zoveel als het verhaal dat dit boekje werd gebruikt door illustratrice Pauline Baartmans om haar eigen zwangerschap aan te kondigen. Achterin het boek is plaats voor een eigen, persoonlijke boodschap, of een echo. Wat dit een ideaal cadeauboek maakt voor alle toekomstige broers, zussen, opa’s, oma’s, tantes of nonkels.

We krijgen er een kleintje bij (Auteur – Illustrator: Pauline Baartmans – Witte leeuw – 2021-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: