Ik wil een meisje!

Credits foto Maaike Debels

Op zoek naar een ponyboek dat net dat tikkeltje extra heeft? Dan is Ik wil een meisje precies wat je zoekt. Grappig, ongewoon en hartverwarmend.

Sinds kort kan Palomino nog maar aan één ding denken! Hij wil ook een klein meisje, net als zijn vrienden. Zijn ouders vinden het geen goed idee. Een meisje past niet in huis, vraagt te veel zorg en ze moet een paar keer per dag worden gevoed, ze moet aangekleed, haar haren moeten geborsteld… En wie gaat er in de vakantie voor haar zorgen? Maar Palomino geeft niet op. Zijn vriend Arizona weet waar je meisjes kunt vinden, een hele kudde. Als Palomino in de rivier springt om er een te halen, gaat het fout… Maar dan wordt Palomino gered door zijn eigen meisje. Mag hij Scarlett houden?

Het lijkt de omgekeerde wereld wel. Dit hilarische prentenboek heeft geen meisje of jongen die van paarden houdt in de hoofdrol, maar de pony zelf (die hier wel heel menselijk voorgesteld wordt,). Die absurditeit en vermenselijking maakt het verhaal apart en tegelijk ook uitzonderlijk grappig. En we houden ook echt van ongewone verhalen en humor, vooral de scène in de keuken waarin de ouders van Palomino hun argumenten op tafel leggen om geen meisje te gaan onderhouden is echt bijzonder vermakelijk. Onderliggende thema’s zijn vriendschap, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidszin.

De illustraties zijn heel ontwapenend, rechtdoorzee. Een frisse cartoonstijl met duidelijke zwarte omlijning en felle kleuren. Bijzonder expressief en vol dyamiek, actie en humor. Vooral het knallend oranje coverbeeld valt op, je ziet een breedlachende Palomino je toe grijnzen. Een eigentijdse, gedurfde en ietwat stoere tekenstijl waarvan elke pony- en paardenlover zal smullen.

Ik wil een meisje ! (Auteur: Michaël Escoffier – Illustrator: Matthieu Maudet – Leopold – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: