Casper!

Niet alle pinguïns zijn schattige lieve dieren, soms zit er wel een bijzonder eigenwijs en ondeugend exemplaartje als Casper! tussen…

Casper heeft geen zin om met mama mee te gaan. Zelfs niet als ze dreigend tot 3 telt. Hij blijft standvastig staan. Of niet, hij verdwijnt in de sneeuw. Mama in paniek, maar Casper beleeft een spannende tijd ondergronds. hij zwemt van hol naar hol doorheen tunnels, smult ijsjes, maakt vrienden, leert bij en houdt zijn eigen muziekfeestje. Tijd om mama te roepen en tot 3 te tellen…

Wat een eigenwijs, winters verhaal. Eenvoudig qua opbouw, karig qua tekst en enorm gestileerde beelden. De strakke, grafisch sterke illustraties stralen rust uit, tonen vooral witte sneeuwvlaktes waarop de mama pinguïn en haar karaktervolle zoontje goed naar voren komen. Toch wisselen de platen van opbouw en perspectief (vooral wat ondergronds en ongezien gebeurd, is het strafst!) Dit verhaal heeft niet veel nodig om toch een hele sterke herkenbare emotie op te roepen. Welke ouder had nog niet te maken gehad met het eigenzinnige “nee” van een kleuter? Hoera voor dit hilarisch prentenboek voor de allerkleinsten.

Casper ! (Auteur: Zanni Louise – Illustrator: Philip Bunting- Uitgeverij Condor – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: