Sofie en haar helden

Wonderlandbyalice gaat op blogtour, samen met de kleine Sofie. Hoog in de lucht, met een open blik op de wereld, klaar om dit mooie prentenboek te gaan ontdekken.

Sofie houdt van avonturen, dat is duidelijk. Ook al is ze nog klein, ze durft op ontdekking te gaan. Haar grootste helden zijn haar grote broers Levi en Max. Ze nemen Sofie maar graag mee op een tocht met een luchtballon. Van de hoogste berg tot het mooiste bos, van het strand tot in de zee. Schommelen tussen de bomen, glijden in de sneeuw en sterren bewonderen, niets is ondenkbaar. Tijd om al die wonderlijke zaken te gaan ontdekken, kom je mee?

Dit ontroerend voorleesverhaal was de droom van debutante Nancy Heinsman. Haar kinderen inspireerden haar voor dit verhaal op rijm over het belang van familie, geborgenheid, liefde. Maar het gaat zo zeer over vol zelfvertrouwen op avontuur gaan en de wereld ontdekken. Met durf kom je altijd een pak verder, zie je meer, leer je nieuwe zaken en maak je de mooiste herinneringen. De illustraties in zachte tinten zijn heel realistisch en blinken uit expressiviteit. De emoties van de hoofdpersonages lees je in één oogopslag. Ze stralen van verwondering en gezelligheid.

Sofie en haar helden (Auteur: Nancy Heinsman – Illustrator: Nieke Stegerman – Uitgeverij Ensifera – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: