Max en Millie. Spelen op het pleintje

Credits foto Maaike Debels

Hier zijn Max en Millie, de Jip en Janneke van vandaag. De dagdagelijkse avonturen van deze leuke tweeling zorgen vast voor onvergetelijke voorleesmomenten bij het slapengaan.

Max en Millie wonen soms bij papa, soms bij mama. Ze beleven hele kleine en herkenbare avonturen op en om het pleintje; op een geschetste plattegrond op de schutbladeren zie je heel eenvoudig waar de verhalen zich afspelen. Van mama missen en leren sms’en, vogeltjes spotten, een nieuwe buurjongen verwelkomen, koekjes bakken voor het Suikerfeest, spelen in de geheime hut, vuur maken, acrobaten- of goocheltrucjes oefenen en 1 aprilgrapjes uithalen. Elke kleuter herkent er wel een stukje van zichzelf in.

De korte verhaaltjes van Hetty van Aar (die we kennen van de reeks Girls Only) hebben de perfecte lengte om voorlezen voor het slapengaan. Ze worden afgewisseld met korte gedichtjes op rijm. Het werd een grote, mooie voorleesbundel met babyblauw leeslintje, zodat je makkelijk bijhoudt welk verhaal nu aan de beurt is. Spontaan, ontwapenend en lekker gewoon, dat zijn Max en Millie. Ze kunnen zo je beste vriendjes zijn. Moeilijkere thema’s zoals gescheiden ouders of twee papa’s hebben worden heel subtiel in de verhalen verwerkt.

De illustraties zijn eenvoudig en duidelijk. Ze verschijnen tussen de tekst in, in frisse kleuren, en ondersteunen elk verhaaltje. Net als de personages in je hoofd, zijn de Max en Millie op papier heel vrolijk, met wilde haren en in gezellige settings. Knappe voorleestip voor ouders met ondernemende en en soms wat ondeugende kleuters.

Max en Millie. Spelen op het pleintje (Auteur: Hetty van Aar – Illustrator: Annelies Vandenbosch – Standaard Uitgeverij -2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: