Kijk om je heen en leer cijfers, kleuren en meer

Credits picture Maaike Debels

Zag je ooit meer pastelkleuren en retrovibes dan in de illustraties van Ingela? Haast je naar de boekenwinkel, want deze Zweedse top illustratrice heeft een nieuw pop-up boek  met flapjes op haar palmares.

Pop-up boeken vind ik altijd bijzonder wonderlijk, ik kan er blijven in kijken. Ook hier wordt je kleintje op elke nieuwe pagina verrast met een 3D pop-up tekening. In dit prachtige kijk- en en zoekboek springen een vlinder, een regenboog en zelfs een baby vrolijk naar buiten. Daarnaast krijgt je kleuter ook voldoende mogelijkheid om zelf flapjes te openen en op zoek te gaan naar extra kleine surprises (een hand achter een deurtje, een trommel vol koekjes, een spookje die je aan het schrikken maakt…).

5 dubbele spreads over cijfers, kleuren, tegenstellingen, vormen en lichaamsdelen. Het lijkt een mooie voorbereiding op de kleuterklas en helpt om woordenschat uit te breiden en logisch denken te stimuleren. Perfect om woorden aan te leren en te benoemen, om te raden, tellen en zoeken en samen te kijken. De bonte collages van voorwerpen, dieren en personages barsten van de drukte, kleur en verrassingen. Een verkeerslicht staat er naast een spookje en een aantal macrons. Woorden zijn heel herkenbaar, maar niet altijd evident, wat een leuke uitdaging vormt. Je kijkt je ogen uit in dit stevige kartonboek met vintage look & feel. De illustraties van de Zweedse ontwerpster Ingela zijn heel strak, vormelijk en eenvoudig. Tegelijk heel uniek van kleurencombinaties en met een hele happy, positieve uitstraling. We love Ingela, jullie vast ook!

Meer boeken van Ingela? De wereld van IngelaWilde dieren/ BoerderijdierenDe stadKerstman, waar ben je?Astronaut, waar ben je?Naar het museumIn het bos

Kijk om je heen en leer cijfers, kleuren en meer (Auteur en illustrator: Ingela P.Arrhenius – Gottmer – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: