Wie draait de mooiste drol?

Credits foto Maaike Debels

De populairste kleuterboeken gaan vaak over de meest vieze dingen. Jaja, denk gerust aan drolletjes en hoopjes kak, net zoals in het nieuwe voorleesboek Wie draait de mooiste drol?

Een boel dieren houden een wedstrijd. Wie kan de mooiste drol draaien? Aap, de leeuwenwelpen, zebra en neushoorn. Ja, zelfs molletje doet mee (met een leuke knipoog naar het populaire prentenboek “Een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft”). Allemaal zorgen ze voor prachtige exemplaren in allerlei vormen en maten… maar wie heeft uiteindelijk het meeste plezier aan die mooiste hoop drollen? Dat zijn de vliegen, die maar al te graag aan tafel gaan 😉

Niet enkel de fascinatie van kleuters voor pipi en kaka maakt van dit prentenboek een grappige topper. De tekst zit vol geluidjes om na te bootsen en kan bijzonder expressief worden voorgelezen. De schutbladeren vol bonte onderbroeken zetten meteen de toon voor de illustratiestijl binnenin. Het wordt een leuke opeenvolging van grappige situatiehumor (elk dier wordt hilarisch afgebeeld). Aap jongleert met kak, zebra heeft een giga onderbroek in zijn bek en de kakjes van ijsbeer veranderen instant in ijsblokjes. De illustraties zijn fun, in een vrolijke, toegankelijke cartoonstijl en enorm divers van kleur. Merkt je kleuter de vliegjes op elke pagina al op?

Wie draait de mooiste drol? (Auteur: Agnès de Lestrade – Illustrator: Philippe Jalbert – De Eenhoorn – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: