Zoek-en-vind. Een boek vol cijfers

1,2,… 100! De wereld van cijfers fascineert kleuters vaak: leren tellen op je vingers, cijfertekens herkennen en eerste rekenspelletjes. Met dit coole zoekboek gaat dat tellen speels en verrassend snel vooruit.

Dit grote zoekboek laat je kleintje op een heel kleurige, originele manier kennis maken met de cijfers van 0 tem 20, en op het einde zelfs met 50 en 100 in het bijzonder. Dubbele kijk- en zoekplaten met bijhorende opdrachten starten met eenvoudige zoekopdrachten zoals zoek 1 wiel, zoek 20 dierenduo’s, zoek de 3 biggetjes…. Op elke plaat vind je ook een muisje. En wie een extra moeilijke taak wil, vind achterin een reeks voorwerpen die ergens in het boek te vinden zijn. De setting van de zoekplaten is telkens anders: de ark van Noah, de vier seizoenen, een kasteel, onderwaterwereld of een spookhuis… Het zijn stuk voor stuk vrolijke, bonte platen met behoorlijk veel details. De tekenstijl is heel eigentijds, fris en uitnodigend.

Op een heel ongedwongen, creatieve leer je kinderen ook echt met cijfers bezig zijn en zijn ze stiekem bij aan het leren. Dit zoekboek zit vol actie, magie en kleur. Tellen we samen af om te beginnen zoeken?

Zoek-en-vind. Een boek vol cijfers (Illustrator: Allan Sanders – Davidsfonds/Infodok – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: