De verhalendief

Wat doet een boekenwurm als op een dag alle boeken verdwenen zijn? In De Verhalendief schiet Olivia als een echte boekenheld in actie. Het is hoog tijd om avonturen te gaan beleven in het echt in plaats van op papier…

Olivia beleeft altijd avonturen in boeken. Ze is dol op bibliotheekbezoekjes en voorleesmomenten voor het slapengaan. Maar als de Verhalendief op een dag alle boeken in de stad gestolen heeft, is het tijd om in actie te komen. Olivia moet zelf een dappere heldin worden. Ze vaart op de zeeën als een brutale piraat, zoekt naar aanwijzingen als een beroemde detective en trotseert nieuwe landen als een dappere ontdekkingsreiziger. Tot ze uiteindelijk op de boeken stuit en de ietwat radeloze boekendief (een heuse reuzenoctopus) helpt. Want de verhalendief weet helemaal niet wat hij met al die boeken aan moet en wat de kracht van verhalen precies inhoudt…

Een avontuurlijk prentenboek dat de magie van lezen heel tastbaar en concreet maakt. Verhalen brengen je naar nieuwe plekken, doen je de spannendste avonturen beleven, laten je kennis maken met magische personages en bezorgen je vrolijke eindes (net zoals het hier het geval is). Een wervelend actieverhaal vol dynamische, kleurige, ietwat grafisch aandoende illustraties. Er gebeurt veel op elke plaat, er straalt beweging en actie van elke pagina. Met veel aandacht voor decor en detail. Soms wat te overdadig zelfs, maar he, in dit verhaal verveel je je niet. Een boek met een hart voor boeken, dat verdient een plekje op de boekenkast van echte boekenwurmen.

De verhalendief (Auteur en illustrator: Graham Carter – Samsara – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: