Het sneeuwt!

Wedden dat je voor deze warme wintertopper wegsmelt? Geniet van een wandeling langs wonderlijke witte landschappen en van een beetje filosoferen in dit gezellig, magisch boek.

Sneeuw doet heel veel dingen. Het valt, omhult, dwarrelt, verstopt, stormt, straalt, glijdt, verzacht. Tot het uiteindelijk verdwijnt… Een meisje ontdekt samen met haar hond hoe prachtig, magisch, plezant en mooi sneeuw kan zijn. Soms schuilt ze ervoor in een warme huiskamer, en soms blijft ze uren buiten en ravot, speelt, stapt, glijdt, valt. Ze is verbaasd, onder de indruk. Ze geniet van het witte wonder, vooral dat.

De prachtige illustraties nemen je mee, hoog in de lucht naar prachtige sneeuwlandschappen, brengen je midden in de actie van een sneeuwballengevecht of sneeuwstorm, laten je bouwen aan sneeuwpoppen, schuilen in een iglo, glijden op de slee en doen je stilletjes genieten van de stilte en de rust van de pracht van de natuur. Op elke pagina ontdek je een nieuwe emotie en een nieuwe kleur, want als je dacht dat sneeuw enkel wit is, ben je goed fout… Dit boek straalt, heeft uiteenlopende kleuren en maakt een winterse dag ook warm en levendig. De voorleestekst is eenvoudig, maar laat dat je niet misleiden. Eenvoud doet je denken, dromen, filosoferen. Knap boek. Perfect voor een voorleesmoment bij een warme chocomelk of een knapperend haardvuur, na een lekker frisse, winterse wandeling.

Het sneeuwt! (Auteur: Kate Gardner – Illustrator: Brandon James Scott – Flamingo kinderboeken – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: