Grapman

Credits picture Maaike Debels

Als de wereld dodelijk saai is, kan enkel deze superheld je redden. Duik in een machtige, komische graphic novel met Grapman.

Nik gebruikt humor om te verdoezelen wanneer hij weer eens met iets niet in orde is. Zoals die spreekbeurt over de middeleeuwen die hij samen met Noor moet geven in de klas en uiteraard niet heeft voorbereid. Hij verandert in Grapman, tot meester Nietje er de buik van vol heeft. Er wacht Nik en Noor een serieuze straf. Ze duiken het verleden in via een magische klok, waar een nog zwaardere straf in een kooi hen wacht. Zal Nik, alias Grapman, hen met superhumor uit deze uiterst benarde situatie kunnen redden?

Een Nederlands duo – Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer – waagt zich aan een nederlandse variant van de populaire graphic novel, in kleur dan nog wel! Geen Dog man, Loser of Tom Groot, maar Grapman dus! Een soort strip, in boekvorm met een bizarre held die met flauwe mopjes lezers met net wat meer moeilijkheden verleidt. De fun en dynamiek stralen van de druk geïllustreerde pagina’s af. Een mix tussen cartoon, strip en fictieverhaal. Met een duidelijke, eenvoudige verhaalopbouw, in een aantal hoofdstukken opgedeeld en met een grote spanningsboog blijft dit verhaal enorm afwisselend, en leest het als een trein. Absurd, luchtig en met een serieus hoekje af.

Grapman (Auteur: Tjibbe Veldman – Illustrator: Kees de Boer – Querido – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: