Stick Dog

Credits foto Maaike Debels

Stick Dog is de nieuwste boekenheld. Eentje op vier poten, met een natte neus en een onstilbare honger. Zijn smakelijke hamburgerjacht in deze graphic novel zal kids vanaf 8 jaar vast ongelooflijk vermaken.

Als Stick Dog en zijn gekke hondenvrienden (Poe-Poe, Streep, Karen en Vullis) stap gaan, komen ze de meest komische avonturen tegen. Ze volgen hun neus, op zoek naar de sappigste hamburgers die ze maar kunnen vinden. Na een bijzonder grappig intermezzo met een eekhoorn (“een haarbal met zwiepende pluimstaart”), komen ze op het spoor van lekker geurende burgers. Maar daar zijn ook mensen in de buurt (met bijhorende wapens of zijn het een vleesvorken). De vrienden raken tot overmaat van ramp Karen kwijt – en vinden haar gelukkig bij haar favoriete vuilbak en een zak chips terug. Hun plannen om de burgers weg te kapen worden absurder en absurder…Maar zullen ze er ook in slagen?

Deze hilarische graphic novel vol grapjes is de ideale verleider voor iets moeilijkere lezers. De fun, dynamiek, humor en actie die dit boek uitstraalt, haalt hen meteen over de streep! Het gaat over vriendschap, samenwerking, geduld uitoefenen en plannen maken. De auteur spreekt de lezers rechtstreeks aan en trekt hen zo het verhaal binnen. Moeilijke woorden zijn er vaak, maar ze worden geduldig en nauwkeurig uitgelegd. 10 korte hoofdstukken, korte zinnen en handig lettertype, dit alles op een coole lay out (een lijnschrift als achtergrond) en met houterige, zwart-wit lijntekeningen.

Als je houdt van onhandige, hilarische honden, een feelgood einde, veel humor en coole strips, heb je een Stick Dog zeker een nieuwe vriend.

Stick Dog (Auteur en illustrator: Tom Watson – Harper Collins – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: