Het koekenmannetje en andere heerlijke sprookjes

Credits foto Maaike Debels

Zet je tanden in ‘Het Koekenmannetje en andere heerlijke sprookjes’. No way dat deze sprookjes als B-sides moeten worden verbannen, ze horen gewoon bij het slaapritueel van je kleuter vanaf nu. Dankzij Thaïs Vanderheyden en haar magic touch met pen en potlood.

Illustratrice Thaïs Vanderheyden is intussen geen onbekende meer. Haar spiekpietjes veroveren elk najaar weer de Vlaamse en Nederlandse huiskamers in de race naar het bezoek van de Sint en zijn pieten. En tijdens de lockdown eerder dit jaar veroverde ze op Instagram de harten van velen wanhopige mama’s met haar dagelijkse, autobiografische cartoons over “quarantainemama”.

Intussen haalde ze haar pen en potlood boven om deze selectie sprookjes van onder het stof te halen en nieuw leven in te blazen in een kleine maar fijne verzamelbundel. Het zijn stuk voor stuk minder bekende of net iets minder populaire sprookjes (B-sides, zegt ze zelf). ‘Het Koekenmannetje’ is een topper, net als ‘Goudlokje’, ‘De prinses op de erwt’ en ‘De krekel en de mier’. Het werden eigentijdse, vlot lezende verhalen, met de nodige schwung. Toegankelijk en met de perfecte lengte om nog even een magische wereld in te duiken voor het slapengaan.

Haar illustraties zijn ietwat nostalgisch en vol warme, levendige tinten. Vrolijke personages, lieve dieren en functionele, sobere decors. Alle aandacht gaat naar de sprookjesfiguren die dartelen over de pagina’s tussen de tekst in een frisse lay out. Mmm, nooit was een boek zo lekker, denk ik 😉

Het Koekenmannetje en andere heerlijke sprookjes (Auteur en illustrator: Thaïs Vanderheyden – De Eenhoorn – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: