Piet is moe

6 december komt dichterbij, de brave (en minder brave) kinderen wachten vol spanning op de komst van de Sint en zijn zakken vol cadeautjes. Maar dit jaar is net dat beetje anders, want Piet is moe van al dat werken…

De godganse dag is Piet in de weer. Zagen, haken, knutselen, rennen, koken, poetsen… alles om het speelgoed op tijd klaar te krijgen en Sint te helpen. Door een misverstand is hij nu ook zijn beste vriendin Riet kwijt. Piet is het beu. Het is gewoon teveel en hij besluit even weg te gaan. Tijdens de reis van Piet, probeert Sint zelf alle klussen te klaren, maar of dat zo goed loopt?

In dit coole boek voor eerste lezers wordt een wel heel eigentijds onderwerp aangehaald 😉 Want blijkbaar kunnen Pieten ook wat last hebben van een burn-out! De Sint is op zoek naar wat meer work-life balans en introduceert een team om de sprint naar pakjesavond te halen. Helemaal volgens de nieuwe regels van de kunst. Zijn team bestaat uit Pieten zonder te zwarte vegen, met slechts een beetje roet op hun snoet en in een goede mix van zowel jongens en meisjes.

In de korte hoofdstukjes kunnen eerste lezers zelf makkelijk hun weg vinden (enkel eenlettergrepige woorden werden gebruikt). Met de nodige ondersteuning van de coole illustraties van Sanne Thijs. De personages worden heel herkenbaar en emotioneel voorgesteld, Sint en Piet zijn net als jij en ik. Dit boek heeft een happy vibe, veel komische scènes (zag je al een Sint in yogapose?) en een warme oproep om voor jezelf op te komen en te gaan samenwerken.

Download de kleurplaat hier.

Piet is moe (Auteur: Brigitte Minne – Illustrator: Sanne Thijs – De Eenhoorn – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: