Het eiland van Olifant

Vaar je mee naar het eiland van Olifant? Leo Timmers toverde het kleurrijkste, warmste en gezelligste plekje in de oceaan met wat verf en een ongelooflijke fantasie…

Storm op zee, Olifant kapseist. Hij dobbert uren rond in een zee zo zwart als de nacht. Een piepklein eilandje is zijn redding. Maar hij wordt het wachten moe. Helemaal alleen, hij kan nergens heen. Tot Muis in haar bootje voorbij dobbert. Maar dat loopt ook niet goed af. De twee schipbreukelingen bouwen met touw en hout een groter eiland. Als meer een meer schepen lek varen, wordt het eiland steeds uitgebreid. En zo gezellig dat niemand er nog weg wil!

Leo Timmers neemt zijn voorliefde voor voer- en vaartuigen het water op. Maar dit keer zijn de boten allemaal lek en de brokstukken worden bouwmaterialen waarmee Olifant en zijn nieuwe vrienden een kleurig, bijzonder ingenieus en spectaculair eiland ineen knutselen. Deze luxueuze uitgave met stofwikkel (die je kan omvouwen tot een pracht van een poster) is een ode aan de vriendschap en de gastvrijheid. Het werd een verhaal van hoop, van openstellen van je huis en je hart. Een knap, hartverwarmend stapelverhaal.

En dat niet in het minst door de unieke, aanstekelijke illustraties van Leo Timmers. In het begin heel ingetogen, wat duister en donker in tinten grijs, donkerblauw en zwart met ietwat ruwe penseelstreken. Heel poëtisch zelfs. Een dreigende oceaan met Olifant op een piepklein stipje steen. Elke pagina voegt meer en meer heldere kleuren en witte achtergronden toe, aan de pagina’s en aan het eiland. De zee en de eenzaamheid vallen weg, het eiland en de gastvrijheid komen in de plaats. Het eindigt in een bont, uitbundig feest van warme kleuren als rood en oranje. Timmers creëert een eigen, sfeervol universum vol unieke dierenpersonages en subtiele humor. Waar humor regeert en fantasie koning is. Een aanrader!

Het eiland van Olifant (Auteur en illustrator: Leo Timmers – Querido – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: