Het Jungleboek

Trek met Mowgli, Baloe en Baghera mee de jungle in. Zullen ze de valse tijger Shere Khan te slim af zijn in deze prachtige unieke bewerking van Jungleboek?

De kleine peuter Mowgli wordt gered uit de klauwen van de wrede tijger Shere Khan door een koppel wolven. Rama en Raksha besluiten het mensenkind in hun nest op te nemen. Mowgli groeit op als een echt wolvenkind, leert de talen van de dieren en vindt bij de bonte bewoners van het oerwoud zijn nieuwe thuis. Mowgli weet intussen dat hij moet uitkijken voor apen, beleefd moet zijn tegen olifanten en hoe handig het is om slangentaal te kennen. Zijn dagelijkse avonturen worden altijd overschaduwd door de altijd dreigende, gevaarlijke Shere Khan… Hoort Mowgli thuis in de wildernis of toch in de mensenwereld?

Deze spannende klassieker van Rudyard Kipling werd in een fris jasje gestopt door Daan Remmerts de Vries. Zalig vlot om te lezen, het alombekende verhaal werd toegankelijk herwerkt voor jonge lezers van vandaag. Vergeet die Disney film maar, dit boek verovert je hart meteen.

Op de cover, kijken de priemende ogen van Shere Khan je vol dreiging aan, maar op de achtergrond van de altijd groene jungle zie je een stoere Mowgli zitten. Klaar om het avontuur aan te gaan in dit knappe verhaal over natuur, volwassen worden, de kracht van vriendschap en de zoektocht naar identiteit.

Want ook klassiekers als deze kunnen vandaag nog steeds kinderen aanspreken en betoveren. De illustraties van Mark Janssen nemen je mee naar een magische plek. Unieke groene decors in de wildernis, knappe en indrukwekkende actiescènes en een unieke blik op de band tussen mens en dier. Ze geven het verhaal een heel eigen, meeslepende sfeer, brengen personages tot leven en zetten de toon voor een ongekend, dromerig leesavontuur.

Het Jungleboek (Auteur: Daan Remmerts de Vries – Illustrator: Mark Janssen – Volt -2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: