Eerlijk delen

Credits foto Maaike Debels

Een boom vol lekkers en twee vrienden. Met een slim plan en drie stoelen kunnen ze vast verder in dit fijn voorleesboek over eerlijk verdelen…

Haas en Beer ontdekken een boom vol sappige peren, maar ze kunnen er beiden niet aan. Tot ze 3 stoelen erbij halen. 2 voor Haas en 1 voor Beer. Maar dat vindt Beer niet eerlijk. Elk 1 is fair. Of niet? Want terwijl Beer smikkelt van de peren, kan Haas er nog steeds niet bij… eerlijk delen, hoe doe je dat best?

Samenwerken en eerlijk zijn, zo komen de vrienden tot het mooiste resultaat. Want eerlijk delen, hoeft niet te betekenen dat iedereen evenveel moet krijgen. Iedereen heeft verschillende zaken nodig en dat is een les die Beer en Haas aan den lijve ondervinden. Een wijs verhaal dat op een lieve en originele manier wordt gebracht, op maat van de allerkleinsten.

De tekst leest bijzonder vlot voor, telt een aantal korte dialogen en en fijne humor. De illustraties zijn speels, vol expressie. Doherty werkt met texturen en structuren vooral in de vacht van de dieren, ze kiest voor natuurlijke kleuren en leuke composities. De hoofdpersonages werden bijzonder menselijk en beweeglijk neergezet, als kibbelende kinderen. En net die herkenbaarheid maakt dit alles zo vermakelijk.

Eerlijk delen (Auteur: Pippa Goodhart – Illustrator: Anna Doherty – Ploegsma – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: