Bethany en het beest

Halloween! Tijd om gruwelijk grappige verhalen te verslinden zoals Bethany en het beest, het eerste deel in nieuwe fantasieserie, helemaal in de traditie van Roald Dahl.

De 511-jarige Peregrinus Pincet heeft een machtig leven. Hij is stokoud, maar ziet er maar 21 uit. Hij is poeslief aan de buitenkant maar zo zwart als de nacht vanbinnen… Hij heeft meer geld dan hij kan opmaken en een gigantisch huis vol mooie spullen. In ruil voor de meest vreemde hapjes krijgt hij een magisch drankje van het Beest dat bij hem op zolder woont. Daardoor blijft Peregrinus er eeuwig jong uitzien. In ruil voor wat extra van het anti-verouderingsdrankje, wil het Beest nu een sappig en mollig kind eten. En Peregrinus beseft dat alles gruwelijk uit de hand loopt. Wanhopig gaat hij op zoek naar het verschrikkelijkste kind dat hij kan vinden. In het weeshuis ontdekt hij Bethany, en ze lijkt lijkt de ideale kandidaat. En toch geeft Bethany zich niet zomaar gewonnen! Ze eist cake, besmeurt kostbare portretten met chocolade en drijft Peregrinus tot wanhoop. Terwijl Peregrinus probeert om Bethany wat vet te mesten, groeit hij dichter naar het meisje toe en vindt hij haar helemaal niet zo afschuwelijk als hij hoopte…

Dit fantasierijke kinderboek voor dappere lezers vanaf 10 jaar heeft zeker dat vleugje Roald Dahl. Humor, gruwel, machtige personages en een onverschrokken kleine heldin. Naast de magische elementen bezit dit verhaal ook een mooie dosis menselijke emotie. Het gaat ook over een familie zijn (of worden), houden van elkaar, van dieren en respect hebben voor de ander. Maar met dat heerlijk grappige sausje erover. Het verhaal leest als een trein, er komen best wat personages voorbij, maar het is nooit saai of langdradig.

De cover is machtig griezelig. Zwart en fluo groene omlijsting (net als in een middeleeuws manuscript), en Bethany die niet echt onder de indruk is van de grote mondvol hoekige tanden die haar wil verslinden Zalig! Ook de zwart-wit illustraties binnenin ademen diezelfde warme, betoverende en guitige sfeer uit. Verrukkelijke lekkere aanrader!

Bethany en het beest (Auteur: Jack Meggitt-Phillips – Illustrator: Isabelle Follath – Querido – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: