Jij bent het monster

Credits foto Maaike Debels

Pak me dan, als je kan… Trek samen op de vlucht voor een reeks kleurige monsters in dit speelse voorleesboek van Lucy Cousins.

Gabriel houdt het meest van tikkertje spelen met monsters. Zijn zus, oom Rufus, oma, de kat… ze veranderen allemaal in griezelige, harige, stekelige en vieze monsters. Gabriel is niet bang… pak hem dan, als je kan… tot het kleine monstertje zelf uitgeteld is en klaar voor een zalige nachtrust.

Monsters in alle kleuren, maten en vormen. Eerder fascinerend dan eng. De vrolijke, felle illustraties van Lucy Cousins, voeden de fantasie van peuters en kleuters perfect. Op een speelse manier worden angsten hier teniet gedaan. Van deze bizarre wezens hoef je niet bang te zijn, ze zitten je enkel achterna om je te kriebelen en kussen. Coole geluiden en de repetitie van zinnen zorgen voor een unieke voorleeservaring. Een tof groot voorleesverhaal voor dappere, ondernemende en actieve kleintjes die houden van een spelletje en van de kracht van verbeelding. Hoe zou jij eruit zien als je een monster was?

Jij bent het monster (Auteur en illustrator: Lucy Cousins – Leopold – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: