Een klok van sterren. De schaduwmot

De schaduwmot is een klassieker in de maak. Dit magische jeugdboek past mooi naast Narnia, Harry Potter en Alice in Wonderland in je boekenkast. En straffer nog, het is het eerste deel van een trilogie…

Imogen zag een hek naar de tuin. Op het hek stond met grote letters geschilderd: VERBODEN TOEGANG. Ze wist niet precies wat dat betekende, maar het klonk leuk!

Ook al zou ze dat beter niet doen, zoekt Imogen toch spanning op en volgt een bijzondere, zilveren mot. Zo ontdekt ze per toeval de grootste boom ooit in de Tuinen van Haberdash, met een deur erin, net op haar maat. Samen met haar zusje Marie – die haar stiekem achtervolgde, belandt Imogen in een andere wereld. De ontmoeting met de verwende prins Miroslav is de eerste halte in hun meeslepende reis doorheen dit betoverende koninkrijk terug naar huis. In een wereld zonder internet en vol magie ontmoeten ze heel wat onvergetelijke personages, de een al wat vriendelijker dan de andere…

Je wordt meteen meegezogen in het tijdloze, opwindende avontuur van de 2 zussen. De schrijfstijl is heel beschrijvend, filmisch vol vergelijkingen en beeldende taal. Gevat, scherp en luchtig van verteltoon en tempo. Met van die heerlijk fascinerende personages waar je je meteen kan in inleven. Een lust voor liefhebbers van fantasy en lekker dikke avonturenverhalen. Perfect om in één ruk te willen doorlezen.

Door de fijne en uiterst gedetailleerd pentekeningen voorin het boek vorm je je een beter beeld van de belangrijkste personages uit het boek. En ook de cover heeft meteen je aandacht, dankzij de resem fonkelende, gouden sterren in foliedruk.

De schaduwmot (Auteur: Francesca Gibbons – Illustrator: Chris Riddell – Harper Collins – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: