Klein Konijn helpt mama

Wie zegt dat kinderen niet net zo goed kunnen meehelpen als grote mensen? Klein Konijn beleeft een groots avontuur, helemaal op zijn eentje.

Mama Konijn schrijft een superbelangrijke brief aan oma Konijn. ‘Kom je volgende week zaterdag een kopje thee bij ons drinken?’. Klein Konijn wil helpen en belooft heel goed op te passen als hij de brief op de bus mag doen. De brief moet voor 5 uur op de bus en te laat zijn, is geen optie. Met een rugzak vol handige (?) spulletjes trekt hij op pad. Onderweg wordt Klein Konijn door van alles afgeleid, verliest en vindt hij de brief steeds weer en komt uiteindelijk bij de postbus, maar die is zo hoog dat hij de brief niet kan posten. Met wat slijm plakt hij de brief dan maar op de brievenbus. Hoewel, op de bus?

De vrolijke pasteltinten op de cover doen me meteen naar dit boek grijpen, het papier is luxueus en de afwerking top. Een vierkant formaat vol humor en eigenzinnigheid, wat kan je meer wensen in een voorleesverhaal? Klein Konijn is een grappig, beetje koppig, maar bijzonder vertederend hoofdpersonage (met opvallend grote ogen). Het verhaal is duidelijk: hij heeft een missie en zal alles proberen om die te doen slagen. Dat het einde verrassend genoeg anders uitdraait, weet enkel de lezer 😉 De illustraties barsten van vrolijke kleuren (paars, geel, groen, oranje,roze…) en wisselen grote kijkplaten af met kleinere afbeeldingen. Je zoekt de brief mee doorheen het verhaal, kan genieten van fijne details, exotische personages en een warme setting. Voorleesaanrader!

Klein konijn helpt mama (Auteur en illustrator: John Bond – Luitingh-Sijthoff – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: