Koen kan niet kiezen

Credits foto Maaike Debels

Chocolade of vanille? Stippen of strepen? Licht of donker? Kiezen is altijd verliezen. Maar als iemand meteen voor jou kiest, is die keuzestress snel van de baan…

Koen kan niet kiezen. En dat is best lastig. Te lang twijfelen zorgt ervoor dat hij meestal met lege handen achterblijft. Als het zijn verjaardag is, krijgt hij plots een idee. Hij wil een hond als cadeau en trekt naar het hondenasiel. En daar slaat de keuzestress opnieuw toe. Kleine en grote honden, wit of zwart, oud of jong, springerig of lui… En net als Koen wil opgeven, kiest een schattig wit hondje zijn eigen baasje.

Een leuk, ontspannend voorleesverhaal krijgt net dat tikkeltje extra door de illustraties van Nicola Slater. Ze brengt een heel eigen stijl in het verhaal, neemt ons mee naar de jaren 50 met haar retro vibe en een fel kleurgebruik met geel en blauw als accentkleuren. Haar personages hebben grote ogen, ze kijken je heel direct aan en zijn bijzonder expressief en grappig. Ze brengt vaart en actie in het verhaal, wisselt grote platen af met kleine stripachtige overzichtspagina’s. Wat een guitig, grappig prentenboek!

Koen kan niet kiezen (Auteur: Lou Peacock – Illustrator: Nicola Slater – Gottmer – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: