Reis om de wereld in infographics

Credits foto Maaike Debels

Trek de wereld rond in cijfers en grafiekjes. Deze originele wereldatlas leert je alles over kinderen van over de ganse wereld. Je wordt een infographic-lover, zeker weten!

De Nederlandse Emma woont samen met haar ouders en broertje in Haarlem. Ze houdt van buitenspelen, sport en op vakantie gaan, maar ze moet ook gewoon naar school, klusjes doen en huiswerk maken. Net zoals andere kinderen. Of niet?

Deze atlas biedt een unieke kijk in het leven van kids wereldwijd. Wat eten ze in andere culturen als ontbijt? Hebben ze in India huisdieren? In welk land besteedt een kind het meeste tijd aan huiswerk? Ken jij het meest bezochte pretpark? Geen typisch geografische weetjes, maar wel bijzonder coole en kindvriendelijke!

Grappige en one-of-a-kind feiten, in een heel toffe vorm gestopt. Zeg dag tegen saaie wereldkaarten, maar hallo tegen fascinerende en kleurrijke infographics, cijfers, diagrammen, overzichten, tekeningen en schema’s. Wetenschappelijke info en feiten werden op een heel begrijpelijke en overzichtelijke manier verwerkt.

Want wat is nu zo’n infographic?

Een infographic is een informatieve illustratie: een afbeelding die informatie uitbeeldt en verklaart. Het is een combinatie van tekst en beeld en geeft vaak informatie gegeven over actuele gebeurtenissen.

Maak kennis met kids uit landen van over de ganse wereld in dit groot formaat informatief boek (behalve België, jammer genoeg…). Ontdek interessante weetjes op jouw maat en trek op een reis die je ogen zal openen en je een pak slimmer zal maken (en dat, zomaar vanop je eigen sofa).

Reis om de wereld in infographics (Auteur: Mireia Trius – Illustrator: Joana Casals – Volt – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: