Pip en Posy in de tuin

Credits foto Maaike Debels

Speelt jouw kleuter ook zo graag in de tuin? Dan wordt hij vast dikke maatjes met Pip en Posy…

Pip is rustig aan het werk in de tuin, terwijl Posy aan het spelen is. Jammer genoeg heel wat luider dan Pip gepland had. De trom, de skippybal en Posy’s gegil doen Pip’s nieuwste vriendje de slak schrikken. En dat valt niet in goede aarde. Wie houdt nu van herrie? Hoewel, misschien is die ook wel ergens goed voor als een vogel het op de slak gemunt heeft…

Axel Scheffler’s personages zijn al jaren grote favoriet bij peuters en kleuters (denk maar aan de Gruffalo…).  En met de stevige kartonboeken van Pip en Posy is dat niet anders. De herkenbare, uit het leven gegrepen verhalen zijn top voor je peuter of kleuter. Ze gaan over echte vriendschap (en daar hoort al eens een ruzie bij), over zorgen voor de natuur, over tegenstellingen en grote (en kleine) gevoelens. Ze geven inzicht in gedrag en emoties, maar op ene heel toegankelijke en ontspannende manier.

De illustratie van Scheffler zitten vol humor, spreken aan door hun herkenbaarheid en vrolijke kleurenpalet. Bladeren in het boek is net alsof je een tekenfilm kijkt, er is actie, emotie, spanning, een goed opgebouwd verhaal en een happy ending! 

Meer Pip en Posy? Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Pip en Posy in de tuin (Illustrator: Axel Scheffler – Gottmer – 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: